Duurzaamheid

Hoe lego omgaat met duurzaamheid

Lego is een van de meest populaire en bekende speelgoedmerken ter wereld. Het Deense bedrijf, dat in 1932 werd opgericht door Ole Kirk Christiansen, is bekend om zijn kleurrijke bouwstenen die kinderen en volwassenen uitnodigen om hun creativiteit te laten stromen. In recente jaren heeft Lego echter ook steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en het verminderen van zijn milieu-impact. Dit weten we over LEGO en duurzaamheid.
Lego duurzaamheid

Duurzamere materialen

Een van de belangrijkste manieren waarop Lego omgaat met duurzaamheid is door te investeren in duurzamere materialen voor zijn producten. In 2003 begon het bedrijf bijvoorbeeld met het gebruik van plantaardige oliën in plaats van olieproducten in zijn plastic producten. Dit maakte de producten niet alleen biologisch afbreekbaar, maar verminderde ook de uitstoot van schadelijke stoffen tijdens het productieproces.

 

Verminderen energiegebruik

Daarnaast heeft Lego ook geïnvesteerd in technologie en het verminderen van het energieverbruik in zijn productiefaciliteiten. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van zijn hoofdkantoor in Billund, Denemarken, en heeft het energiebesparende verlichting en apparatuur geïnstalleerd in zijn fabrieken. Dit heeft geleid tot een significante reductie van het energieverbruik van het bedrijf.

ICONS

Camp Nou - FC Barcelona

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Duurzamere verpakkingsopties

Lego is ook begonnen met het aanbieden van duurzamere verpakkingsopties voor zijn producten. Zo gebruikt het bedrijf nu bijvoorbeeld gerecycled karton en papier voor zijn verpakkingen, en probeert het het gebruik van plastic te verminderen. Dit helpt niet alleen om het milieu te beschermen, maar het maakt ook het recyclen van verpakkingsmaterialen eenvoudiger.

 

Educatief programma

Tenslotte is Lego ook betrokken bij verschillende initiatieven om kinderen te leren over duurzaamheid en het milieu. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een partnerschap met de Verenigde Naties om kinderen te leren over duurzame ontwikkeling, en heeft het ook een eigen educatief programma ontwikkeld dat kinderen helpt om hun eigen duurzame oplossingen te bedenken.

 

In samenvatting, Lego is actief bezig met het verminderen van de milieu-impact van zijn producten en activiteiten. Door te investeren in duurzamere materialen, het verminderen van het energieverbruik in zijn productiefaciliteiten, duurzamere verpakkingsopties aan te bieden en educatief programma’s te ontwikkelen, draagt Lego bij aan het behoud van het milieu en het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Het bedrijf blijft zich inzetten voor duurzaamheid en zal waarschijnlijk in de toekomst nog meer stappen zetten om zijn milieu-impact verder te verminderen.

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in jouw eerste maand! Meld je aan en ontvang de actiecode!

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in je eerste maand!

1. Klik hieronder op Word lid

 2. Kies een abonnement

3. Gebruik de actiecode: BARCELONA

4. Maak je inschrijving compleet en reken af!