LEGO Technic

De toekomst van LEGO: hoe technologie ons speelgoed beïnvloedt

De wereld van LEGO is continu in beweging en ontwikkeling, net als de technologische wereld waarin we leven. Het is fascinerend om te zien hoe deze twee werelden steeds meer met elkaar verweven raken en hoe technologie steeds meer invloed krijgt op ons speelgoed.
De toekomst van LEGO

De geschiedenis van Lego

Als we kijken naar de geschiedenis van LEGO, dan zien we dat het bedrijf altijd al bezig is geweest met het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve producten. Van de eerste LEGO-stenen die in 1949 werden uitgebracht, tot de huidige LEGO-sets die zo realistisch en gedetailleerd zijn dat ze bijna levensecht lijken.

 

De Toekomst van Lego

Maar de toekomst van LEGO gaat verder dan alleen maar het maken van nog realistischere sets. De technologie stelt LEGO in staat om nog meer te doen met hun producten. Zo zijn er bijvoorbeeld LEGO-sets die in staat zijn om bewegingen te maken en zelfs te reageren op bepaalde stimuli. Dit maakt het spelen met LEGO nog leuker en interactiever.

 

Augmented en virtual reality

Daarnaast zijn er steeds meer LEGO-sets die gebruik maken van augmented reality (AR) en virtual reality (VR). Dit betekent dat je, door gebruik te maken van een smartphone of een speciale bril, een digitale wereld kunt creëren die je kunt beleven alsof het echt is. Dit maakt het spelen met LEGO nog leuker en uitdagender.

TECHNIC

4X4 Mercedes-Benz Trial Truck

4x4 Mercedes Benz Truck

Programeren met LEGO

Maar technologie beïnvloedt ons speelgoed op nog veel meer manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld LEGO-sets die je kunt programmeren, waardoor je eigenlijk een echte robot kunt bouwen. Dit geeft kinderen de kans om op een leuke manier kennis te maken met programmeren en technologie. Ook zijn er steeds meer LEGO-sets die in staat zijn om te communiceren met andere sets en zelfs met andere apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld een LEGO-truck laten rijden door middel van een app op je smartphone. Dit maakt het spelen met LEGO nog leuker en uitdagender.

 

Kortom, de toekomst van LEGO zit vol met mogelijkheden dankzij de ontwikkelingen op het gebied van technologie. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, zoals augmented reality, virtual reality en programmeren, zorgt LEGO ervoor dat het spelen met hun producten steeds leuker, interactiever en uitdagender wordt.

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in jouw eerste maand! Meld je aan en ontvang de actiecode!

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in je eerste maand!

1. Klik hieronder op Word lid

 2. Kies een abonnement

3. Gebruik de actiecode: BARCELONA

4. Maak je inschrijving compleet en reken af!