Geschiedenis

De geschiedenis van LEGO: van houten speelgoed tot populaire bouwstenen

De geschiedenis van LEGO speelgoed begint in 1932, toen de Deense timmerman Ole Kirk Christiansen begon met het maken van houten speelgoed voor kinderen.
geschiedenis van LEGO

Houten speelgoed

Christiansen noemde zijn bedrijf LEGO, afgeleid van de Deense woorden “leg godt”, wat “speel goed” betekent. Het bedrijf groeide snel en al snel was LEGO bekend om zijn hoogwaardige houten speelgoed, waaronder treintjes, draaimolens en blokken.

 

Plastic bouwstenen

In 1947 introduceerde LEGO plastic bouwstenen, waardoor het speelgoed steviger en gemakkelijker te bouwen werd. Deze bouwstenen waren onmiddellijk populair bij kinderen en werden al snel een van de meest verkochte speelgoedproducten ter wereld. In de jaren 50 en 60 breidde LEGO zijn productlijn uit met onder andere LEGO Duplo, een lijn van grote bouwstenen speciaal voor jonge kinderen.

 

Themasets

In de jaren 70 lanceerde LEGO zijn eerste themasets en LEGO Technic bouwstenen met beweegbare onderdelen voor meer uitdagende bouwprojecten. In de jaren 1980 en 1990 werden er steeds meer themasets uitgebracht, waaronder sets gebaseerd op populaire films en televisieseries.

ICONS

Camp Nou - FC Barcelona

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Populairs speelgoedmerk

Tegenwoordig is LEGO een van de meest populaire speelgoedmerken ter wereld. Het bedrijf blijft innoveren en nieuwe producten lanceren, zoals LEGO Boost, een lijn van bouwstenen met ingebouwde motoren en sensoren, en LEGO Architecture, een lijn van precieze bouwmodellen van beroemde gebouwen en monumenten.

 

Hoogwaardig speelgoed

Ondanks de geschiedenis van LEGO en de veranderingen die LEGO door de jaren heen heeft doorgemaakt, blijft het bedrijf trouw aan zijn oorspronkelijke missie: het bieden van kinderen hoogwaardig speelgoed dat hun verbeelding prikkelt en hen stimuleert om te bouwen en te creëren. Dankzij de populariteit van LEGO blijven generaties van kinderen over de hele wereld genieten van het plezier en de uitdaging van het bouwen met LEGO bouwstenen.

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

Ontdek de 10 grootste LEGO-sets ooit!

LEGO STEM-onderwijs: hoe kun je LEGO gebruiken om kinderen te inspireren om te leren over wetenschap, technologie, engineering en wiskunde?

De populairste LEGO sets: de top 10

Waar kan ik LEGO huren? Bij de BouwersBende!

Wat is de duurste LEGO set ter wereld?

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Ontvang onze BouwersHeld Jorrit, helemaal GRATIS thuisgestuurd! 🎉

Wees er snel bij, want onze bouwershelden vliegen de deur uit! ⏰