Actueel

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

De LEGO Group en Epic Games (de maker van Fortnite) zijn een samenwerking gestart voor de ontwikkeling van een kindvriendelijke ruimte in de metaverse. Er zijn drie principes vastgesteld voor de ontwikkeling en het beheer van deze virtuele wereld, maar er zijn nog weinig details bekend. In dit artikel lees je meer over deze samenwerking en wat we kunnen verwachten van de LEGO Metaverse.
LEGO Metaverse

Het Doel van de LEGO Metaverse: Creativiteit en Veiligheid

Het doel van de LEGO Metaverse is om kinderen een veilige en creatieve ruimte te bieden waarin zij hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Om dit te realiseren moet de digitale wereld kindvriendelijk zijn en voldoende tools en speelmogelijkheden bieden. Epic Games zal hiervoor technologieën van SuperAwesome gebruiken. SuperAwesome is een bedrijf dat veilige digitale engagement biedt voor kinderen onder de zestien.

De Principes van de LEGO Metaverse: Privacy, Veiligheid en Welzijn

Epic Games en The LEGO Group hanteren drie principes bij het ontwikkelen en beheren van de LEGO Metaverse. Het eerste principe is privacy, waarbij kinderen zich veilig moeten voelen en hun gegevens goed beschermd moeten worden. Het tweede principe is veiligheid, waarbij de digitale wereld vrij moet zijn van geweld en andere ongepaste inhoud. Tot slot waarborgt het derde principe het welzijn van kinderen, waarbij zij altijd de middelen hebben om hun ervaring te bepalen.

ICONS

Camp Nou - FC Barcelona

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ervaring van LEGO Group en Epic Games in de Digitale Wereld

Zowel de LEGO Group als Epic Games hebben ruime ervaring in de ontwikkeling van digitale producten en werelden voor kinderen. Fortnite is bijvoorbeeld in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een soort metaverse, waarin grote evenementen en concerten plaatsvinden. Tim Sweeney, de CEO van Epic Games, heeft al eerder aangegeven dat Fortnite uiteindelijk een volledige metaverse moet worden. De LEGO Group heeft daarentegen al verschillende creatieve sandboxgames uitgebracht, waaronder LEGO Worlds in 2017. Bovendien heeft het bedrijf eerder een gemodereerd sociaal netwerk voor kinderen uitgebracht waarin zij hun LEGO-creaties kunnen delen en met elkaar kunnen chatten.

Een Spannende Nieuwe Stap voor LEGO

De LEGO Metaverse is een stap vooruit voor The LEGO Group en toont aan dat het bedrijf blijft innoveren om een veilige en creatieve speelomgeving voor kinderen te bieden. Hoewel er nog weinig details bekend zijn over de LEGO Metaverse, zal deze digitale wereld zeker voldoen aan de hoogste normen op het gebied van privacy, veiligheid en welzijn van kinderen. We kijken uit naar de lancering van de LEGO Metaverse en zijn benieuwd naar de creatieve speelmogelijkheden die deze virtuele wereld zal bieden.

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

Hoe vind je een nieuwe hobby? Laat de BouwersBende je helpen met LEGO

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in jouw eerste maand! Meld je aan en ontvang de actiecode!

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in je eerste maand!

1. Klik hieronder op Word lid

 2. Kies een abonnement

3. Gebruik de actiecode: BARCELONA

4. Maak je inschrijving compleet en reken af!