Kinderen

Voordelen LEGO voor ontwikkeling kinderen

LEGO is een wereldwijd bekend speelgoedmerk dat kinderen al decennia lang plezier biedt. Maar LEGO is meer dan alleen een leuk tijdverdrijf, het kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende voordelen van het spelen met LEGO voor de ontwikkeling van kinderen.
voordelen LEGO voor ontwikkeling kinderen

fijne motoriek en hand-oogcoördinatie

Ten eerste kan het spelen met LEGO de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie van kinderen verbeteren. Door het vasthouden van de LEGO-stenen en het aan elkaar rijgen van de blokjes, oefenen kinderen hun fijne motoriek en verbeteren ze hun hand-oogcoördinatie. Dit kan bijdragen aan hun vaardigheden in andere activiteiten, zoals het schrijven met een pen of het maken van precieze tekeningen.

 

creativiteit en probleemoplossend vermogen

Ten tweede kan het spelen met LEGO de creativiteit en probleemoplossend vermogen van kinderen bevorderen. LEGO biedt kinderen de mogelijkheid om hun eigen werelden te creëren en hun eigen verhalen te vertellen. Door met LEGO te spelen, leren kinderen om creatief te denken en oplossingen te bedenken voor problemen die ze tegenkomen. Dit kan bijdragen aan hun algehele creativiteit en probleemoplossend vermogen.

ICONS

Camp Nou - FC Barcelona

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Sociale ontwikkeling

Ten derde kan het spelen met LEGO ook bijdragen aan de sociale ontwikkeling van kinderen. LEGO is een sociaal speelgoed dat kinderen in staat stelt om samen te spelen en te werken aan gezamenlijke projecten. Dit kan helpen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals het werken in teams, het maken van compromissen en het communiceren met anderen.

 

cognitieve ontwikkeling

Ten vierde kan het spelen met LEGO ook bijdragen aan de cognitieve ontwikkeling van kinderen. LEGO vereist dat kinderen logisch nadenken en abstracte concepten toepassen om hun bouwwerken te voltooien. Dit kan bijdragen aan hun cognitieve ontwikkeling, waardoor ze beter in staat zijn om complexe problemen op te lossen en abstracte concepten te begrijpen.

 

 

LEGO-sets zijn er voor alle leeftijden! In samenvatting biedt het spelen met LEGO veel voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Het kan de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie verbeteren, de creativiteit en probleemoplossend vermogen bevorderen, bijdragen aan de sociale ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling ondersteunen.

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in jouw eerste maand! Meld je aan en ontvang de actiecode!

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in je eerste maand!

1. Klik hieronder op Word lid

 2. Kies een abonnement

3. Gebruik de actiecode: BARCELONA

4. Maak je inschrijving compleet en reken af!