Wat is de duurste LEGO set ter wereld?

LEGO is een populair speelgoedmerk dat geliefd is bij jong en oud. Maar wist je dat sommige LEGO-sets duizenden dollars waard kunnen zijn? In dit artikel gaan we dieper in op de duurste LEGO-set ter wereld.
Wat is de duurste LEGO set ter wereld?

De duurste LEGO-set ter wereld is de LEGO Ultimate Collector’s Millennium Falcon, die in 2007 werd uitgebracht. Deze set bestaat uit meer dan 5000 onderdelen en is meer dan 84 centimeter lang. De set is gebaseerd op het ruimteschip dat te zien is in de Star Wars-films. De set was oorspronkelijk te koop voor $500, maar is in middels de jaren steeds waardevoller geworden en wordt nu voor meer dan $10.000 verkocht op de tweedehandsmarkt.

Waarom de set zo duur is

De LEGO Ultimate Collector’s Millennium Falcon is zo duur vanwege verschillende factoren. Allereerst is de set gebaseerd op een zeer populaire filmfranchise: Star Wars. Fans van de films zijn bereid om veel geld te betalen voor verzamelobjecten en dit geldt ook voor LEGO-sets. Daarnaast is de set vanwege de grote omvang en het aantal onderdelen een indrukwekkend bouwwerk. Hierdoor is de set ook interessant voor verzamelaars van bouwwerken en kunstwerken.

Andere waardevolle LEGO-sets

Maar de Ultimate Collector’s Millennium Falcon is niet de enige LEGO-set die veel geld waard is. Er zijn veel andere LEGO-sets die ook duur zijn vanwege schaarste en populariteit. Zo is de LEGO Taj Mahal, die in 2008 werd uitgebracht, ook zeer waardevol en wordt momenteel verkocht voor meer dan $3500 op de tweedehandsmarkt.

ICONS

Camp Nou - FC Barcelona

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Waar je op moet letten als je dure LEGO-sets koopt

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van dure LEGO-sets, is het belangrijk om te onthouden dat de waarde van LEGO-sets kan fluctueren. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en te kijken naar de populariteit en schaarste van een set voordat je tot aankoop overgaat. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat sommige sets alleen waardevol zijn als ze in de originele doos zitten en ongeopend zijn.

Kortom, de duurste LEGO-set ter wereld is op dit moment de LEGO Ultimate Collector’s Millennium Falcon. De waarde van LEGO-sets kan sterk fluctueren, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je tot aankoop overgaat.

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De 6 duurste LEGO sets ter wereld: van Taj Mahal tot Clumsy Hans

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

De beste LEGO-sets voor beginners

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Waar kan ik LEGO huren? Bij de BouwersBende!

Ontvang onze BouwersHeld Jorrit, helemaal GRATIS thuisgestuurd! 🎉

Wees er snel bij, want onze bouwershelden vliegen de deur uit! ⏰