Kinderen

Speelgoed voor 6 jarigen. Waar speelt een kind van 6 jaar mee?

In dit blog artikel zullen we erachter komen waar een kind van 6 jaar graag mee speelt. LEGO is een populaire keuze voor kinderspeelgoed, maar waarom is het zo geschikt voor kinderen van deze leeftijd? We zullen de voordelen van het spelen met LEGO bespreken en een overzicht geven van de verschillende sets en thema’s die beschikbaar zijn. Daarnaast zullen we ook kijken naar waarom LEGO zo populair is als speelgoedmerk.
Speelgoed 6 jaar

Als we het hebben over speelgoed voor kinderen van 6 jaar, dan is er een grote variatie aan mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld knuffels, puzzels, boeken, speelgoedauto’s, poppen en nog veel meer. Maar één van de speelgoedsoorten die een speciale plek heeft in het hart van veel kinderen is LEGO.

LEGO is een speelgoedmerk dat al sinds 1932 bestaat en sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Het bekendste product van LEGO zijn de bouwstenen, die in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Met deze bouwstenen kunnen kinderen oneindig veel bouwwerken maken, van simpele huisjes tot uitgebreide steden.

Maar LEGO is meer dan alleen maar bouwstenen. Er zijn ook allerlei sets verkrijgbaar met een specifiek thema, zoals Oceaan, Mario, Stuntz, Ruimtevaart, Vliegveld, Brandweer en Politie. Deze sets bevatten niet alleen bouwstenen, maar ook accessoires en minifiguurtjes die passen bij het thema. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een brandweerstation bouwen met echte brandweerauto’s en brandweermannetjes.

Waarom is LEGO zo goed voor kinderen van 6 jaar?

Ten eerste omdat het leuk is om mee te spelen. Kinderen houden van het idee om zelf dingen te maken en met LEGO kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Bovendien is LEGO ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Door het werken met de kleine bouwstenen leren kinderen om voorzichtig en precies te werken, wat van pas kan komen bij andere taken op school en in het dagelijks leven.

TECHNIC

4X4 Mercedes-Benz Trial Truck

4x4 Mercedes Benz Truck

Een andere reden waarom LEGO zo geschikt is voor kinderen van 6 jaar, is dat het nooit saai wordt. Door de grote variatie aan sets en thema’s is er altijd wel iets nieuws te ontdekken en te bouwen.

Als je op zoek bent naar speelgoed voor een kind van 6 jaar, dan is LEGO zeker een aanrader. Het is leuk, uit onderscheidend en goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Bovendien is er een enorme variatie aan sets en thema’s beschikbaar, wat betekent dat er altijd wel iets nieuws is om te ontdekken en te bouwen.

Als je wilt dat je kind zich nooit verveelt met LEGO, dan kan het ook een goed idee zijn om een abonnement te nemen, waarbij je elke maand een nieuwe set ontvangt. In ons assortiment zitten bijvoorbeeld sets met thema’s als Oceaan, Mario, Stuntz, Ruimtevaart, Vliegveld, Brandweer en Politie. Kijk gerust eens rond in onze sets en geef je kind onvergetelijke speel ervaringen met een BouwersBende abonnement.  

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in jouw eerste maand! Meld je aan en ontvang de actiecode!

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in je eerste maand!

1. Klik hieronder op Word lid

 2. Kies een abonnement

3. Gebruik de actiecode: BARCELONA

4. Maak je inschrijving compleet en reken af!