STEM-onderwijs

LEGO STEM-onderwijs: hoe kun je LEGO gebruiken om kinderen te inspireren om te leren over wetenschap, technologie, engineering en wiskunde?

Als je aan LEGO denkt, denk je misschien aan kinderspeelgoed en niet direct aan leren. Toch kan LEGO een geweldig hulpmiddel zijn om kinderen te inspireren om te leren over STEM (science, technology, engineering en math). Door het bouwen van creatieve en uitdagende bouwwerken, kunnen kinderen niet alleen hun fijne motoriek en problemenoplossend vermogen verbeteren, maar ook hun begrip van de wereld om hen heen vergroten.
LEGO STEM-Onderwijs

Het gebruik van LEGO in het onderwijs is al jarenlang een populaire manier om kinderen te helpen bij het leren van STEM-onderwerpen. Dit komt omdat LEGO een laagdrempelig en toegankelijk hulpmiddel is dat kinderen van alle leeftijden aanspreekt. Bovendien biedt het eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en zelfexpressie, wat het leren leuk en uitdagend maakt.

Er zijn talloze manieren waarop LEGO gebruikt kan worden om kinderen te helpen bij het leren over STEM. Een van de meest effectieve manieren is door het aanbieden van specifieke LEGO-sets met bouwinstructies die zijn gericht op het leren van bepaalde STEM-onderwerpen. Dit kan bijvoorbeeld een set zijn die gericht is op het leren van de beginselen van de scheikunde, of een set die gericht is op het bouwen van elektrische circuits.

Daarnaast kunnen leraren LEGO ook gebruiken om kinderen te helpen bij het leren van algemene STEM-concepten. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van open-ended bouwopdrachten waarbij kinderen hun eigen creaties kunnen maken, of door het gebruik van LEGO om complexe wetenschappelijke concepten visueel te maken.

TECHNIC

4X4 Mercedes-Benz Trial Truck

4x4 Mercedes Benz Truck

Er zijn talloze manieren waarop LEGO gebruikt kan worden om kinderen te helpen bij het leren over STEM-onderwerpen. Een paar voorbeelden van LEGO-sets die specifiek gericht zijn op het leren van STEM-onderwerpen zijn:

LEGO Technic:

Deze sets bieden kinderen de kans om complexe mechanische constructies te bouwen, wat hen kan helpen bij het leren van de beginselen van engineering.

LEGO BOOST:

Met deze set kunnen kinderen elektrische circuits bouwen en programmeren, wat hen kan helpen bij het leren van de beginselen van technologie en computerwetenschap.

LEGO City:

Deze sets bieden kinderen de kans om hun eigen stad te bouwen, wat hen kan helpen bij het leren van de beginselen van stedelijke planning en architectuur.

Samengevat is LEGO een geweldig hulpmiddel om kinderen te helpen bij het leren van STEM-onderwerpen. Door het gebruik van specifieke LEGO-sets en open-ended bouwopdrachten, kunnen kinderen hun fijne motoriek, problemenoplossend vermogen en begrip van de wereld om hen heen verbeteren. Bovendien kan het ook helpen bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, problemen oplossen en creatief denken, en kan het enthousiasme wekken voor STEM-onderwerpen op lange termijn. Als leraar of ouder is het dus zeker de moeite waard om LEGO op te nemen in het STEM-onderwijs van je kinderen.

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in jouw eerste maand! Meld je aan en ontvang de actiecode!

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in je eerste maand!

1. Klik hieronder op Word lid

 2. Kies een abonnement

3. Gebruik de actiecode: BARCELONA

4. Maak je inschrijving compleet en reken af!