Actueel

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

LEGO heeft tijdens de coronapandemie een flinke boost gekregen en dit heeft geleid tot miljardenwinst. In 2022 heeft het bedrijf voor maar liefst 8,7 miljard euro aan blokjes verkocht, wat een stijging van 17 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Harry Potter- en Star Wars-bouwsets droegen hieraan bij.
LEGO logo

Populariteit blijft hoog, resulteert in miljardenwinst voor LEGO

De populariteit van LEGO blijft onverminderd hoog, ook na de coronapandemie. Dit blijkt uit het feit dat de Deense speelgoedmaker in 2022 opnieuw voor miljarden euro’s aan blokjes heeft verkocht. Het succes van de Harry Potter- en Star Wars-bouwsets heeft hier zeker aan bijgedragen. Bij De BouwersBende begrijpen we heel goed waarom deze bouwsets zo populair zijn en daarom hebben we ze ook in ons assortiment!

Stijgende winst ondanks hogere kosten

Hoewel LEGO te maken had met hogere energie- en transportkosten tijdens de pandemie, is de operationele winst toch gestegen met 5 procent naar 2,4 miljard euro. Dit is goed nieuws voor de speelgoedfabrikant, die in het verleden nog op een faillissement afstevende.

LEGO voor volwassenen

LEGO is niet alleen populair onder kinderen, maar ook onder volwassenen. Door LEGO-pakketten voor volwassenen te maken en samenwerkingen aan te gaan met Disney en autofabrikanten, is het bedrijf uitgegroeid tot een miljardenbedrijf. Ook is er een programma op televisie te zien genaamd LEGO Masters.

TECHNIC

4X4 Mercedes-Benz Trial Truck

4x4 Mercedes Benz Truck

Duurzaam en creatief met De BouwersBende

Bij De BouwersBende geloven ze dat spelen met LEGO niet alleen leuk is, maar ook duurzaam kan zijn. Het LEGO-abonnement biedt de mogelijkheid om creatief bezig te zijn met verschillende sets tegen een laag en eerlijk bedrag. Op deze manier belandt er geen speelgoed op zolder en kan het plezier van LEGO-bouwen blijven bestaan.

Meer dan alleen Harry Potter

Ons assortiment bestaat niet alleen uit LEGO-bouwsets van Harry Potter, maar ook uit vele andere sets die geschikt zijn voor jong en oud. Ons abonnement is flexibel en je kunt het op elk moment stopzetten of wijzigen. Wij geloven dat het fantastisch is om te zien dat LEGO na moeilijke tijden weer helemaal terug is. Door vernieuwingen en samenwerkingen is LEGO uitgegroeid tot een miljardenbedrijf en blijft het een favoriet speelgoed van jong en oud.

LEGO blijft vernieuwen

LEGO heeft zichzelf opnieuw uitgevonden door niet alleen op kinderen te mikken, maar ook op volwassenen. Door deze vernieuwingen en samenwerkingen is LEGO uitgegroeid tot een miljardenbedrijf.

 

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De tien beste LEGO sets voor volwassenen: van Harry Potter tot de Eiffel Tower

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

LEGO Star Wars: een eindeloos universum vol creativiteit en mogelijkheden

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

Waar kan ik LEGO huren? Bij de BouwersBende!

Bouw het indrukwekkende LEGO Camp Nou stadion van FC Barcelona 10284

Ontvang onze BouwersHeld Jorrit, helemaal GRATIS thuisgestuurd! 🎉

Wees er snel bij, want onze bouwershelden vliegen de deur uit! ⏰