Top 10

De populairste LEGO sets: de top 10

Het is altijd leuk om te weten wat de populairste LEGO sets zijn. Vooral als je zelf een fan bent van LEGO, of als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor iemand die dat is. In dit blogartikel zullen we een top 10 lijst maken van de meest populaire LEGO sets.
populairste LEGO sets

We hebben onze lijst samengesteld op basis van verschillende bronnen, waaronder de verkoopcijfers van LEGO, beoordelingen van klanten en de mening van experts op het gebied van LEGO. Zo kunnen we een goed beeld geven van welke sets het populairste zijn onder LEGO liefhebbers.

 

10. LEGO Harry Potter Hogwarts Express

De eerste set op onze lijst is de LEGO Harry Potter Hogwarts Express. Deze set bevat alles wat je nodig hebt om je eigen Hogwarts Express trein te bouwen, inclusief een locomotief en passagierswagon met meerdere coup és. De set bevat ook twintig minifiguren van bekende personages uit de Harry Potter films, zoals Harry, Ron en Hermelien.

 

9. LEGO Creator Expert NASA Apollo 11 Lunar Lander

Op nummer 9 staat de LEGO Creator Expert NASA Apollo 11 Lunar Lander. Met deze set bouw je zelf je eigen maanlander te bouwen, inclusief een afneembaar landingsgestel en een gedetailleerd interieur met beklede stoelen en instrumentenpanelen. De set bevat ook twee astronaut minifiguren, die klaar zijn om de maan te verkennen.

 

8. LEGO Star Wars Millennium Falcon

De volgende op ons lijstje is de LEGO Star Wars Millennium Falcon. Deze grote set bevat alle onderdelen om een Millennium Falcon te bouwen, inclusief een afneembaar cockpit en een motorkamer en hyperdrive. Natuurlijk zijn Han Solo en Chewbacca van de partij. Zij zijn klaar om met jou het heelal te verkennen.

 

7. LEGO City Police Station

Op nummer 7 staat de LEGO City Police Station. Deze set bevat kan je een politiebureau bouwen, inclusief een gedetailleerd interieur met cellen, een kantoor en een helikopterlandingsplaats. In deze set vind je niet alleen verschillende minifiguren van politieagenten, maar ook politiehonden en dieven.

 

6. LEGO Friends Heartlake City Amusement Pier

De LEGO Friends Heartlake City Amusement Pier staat op nummer 6 van de lijst. Met deze set bouw je een supergaaf pretpark. Het piratenspookschip, een rad van fortuin, een draaimolen en meer! De set bevat ook vijf minifiguren van bekende personages uit de LEGO Friends serie, zoals Emma en Olivia.

ICONS

Camp Nou - FC Barcelona

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

5. LEGO Technic Lamborghini Siãn FKP 37

Natuurlijk kan LEGO Technic niet missen in onze lijst. Daarom staat de LEGO Technic Lamborghini Siãn FKP 37 op nummer 5! Deze set is ontworpen voor LEGO liefhebbers die op zoek zijn naar een uitdagende bouwervaring. De set bevat alles wat je nodig hebt om de Lamborghini Siãn FKP 37 te bouwen, met natuurlijk de V12 motor met bewegende zuigers en vierwielaandrijving.

 

4. LEGO Creator Expert James Bond Aston Martin DB5

Op nummer 4 staat de LEGO Creator Expert James Bond Aston Martin DB5. Deze set is een echte klassieker voor LEGO liefhebbers die fans zijn van James Bond. Bouw je eigen Aston Martin DB5, inclusief schietstoel, machinegeweren en bandensnijders. Deze set geeft een prachtig plaatje van de auto uit de klassieke film Goldfinger.

 

3. LEGO Ideas International Space Station

Op nummer 3 staat de LEGO Ideas International Space Station. Deze set is ontworpen door een LEGO fan en daarna goedgekeurd door LEGO, waardoor het een unieke en interessante set is. In deze set vind je alles om je eigen internationale ruimtestation te bouwen: 8 verstelbare zonnepanelen, een mini NASA spaceshuttle en twee astronaut minifiguren!

 

2. LEGO Disney Castle

Op nummer 2 staat de LEGO Disney Castle. Deze set is een droom voor iedere Disney fan. Je bouwt het bekende kasteel van Doornroosje, waarmee je zelfs vuurwerk af kan vuren! De set bevat heel erg veel prinsessen items, stenen brug en bekende Disney personages, zoals Mickey Mouse en Minnie Mouse.

 

1. LEGO Creator Expert Taj Mahal

En dan de nummer 1: de LEGO Creator Expert Taj Mahal. Deze set is een indrukwekkend en gedetailleerd model van het beroemde Taj Mahal gebouw in India. Met bijna 6.000 stenen is dit een mooie uitdaging voor de gevorderde bouwer. Bouw de vier minaretten, een grote koepel en de prachtige balkons. De set is een echte must-have voor elke LEGO liefhebber en de populairste van de LEGO sets.

 

We hopen dat je genoten hebt van onze top 10 lijst van de populairste LEGO sets van dit jaar. Of je nu op zoek bent naar een leuke set om zelf te bouwen of naar een cadeau voor iemand anders, er is zeker iets in deze lijst wat je aanspreekt. Veel bouwplezier!

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

Wat voor soort LEGO is er? Overzicht van LEGO Thema’s

LEGO Bouwtips en Technieken voor Gevorderden: Breng je Bouwskills naar een Hoger Niveau!

De beste LEGO-sets voor beginners

Ontdek de 10 grootste LEGO-sets ooit!

Waar kan ik LEGO huren? Bij de BouwersBende!

De LEGO Pac-Man Set, een Ode aan de Arcade Klassieker

De 6 duurste LEGO sets ter wereld: van Taj Mahal tot Clumsy Hans

De top 10 meest populaire LEGO-thema’s van het moment

Wat is de duurste LEGO set ter wereld?

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

Hoe vind je een nieuwe hobby? Laat de BouwersBende je helpen met LEGO

Speelgoed voor 10 jarigen. Waar speelt een kind van 10 jaar mee?

LEGO STEM-onderwijs: hoe kun je LEGO gebruiken om kinderen te inspireren om te leren over wetenschap, technologie, engineering en wiskunde?

Bouw het indrukwekkende LEGO Camp Nou stadion van FC Barcelona 10284

LEGO Star Wars: een eindeloos universum vol creativiteit en mogelijkheden

De tien beste LEGO sets voor volwassenen: van Harry Potter tot de Eiffel Tower

Hoe LEGO Ninjago tot leven komt: van LEGO-steentjes tot Ninjago-helden

Speelgoed voor 6 jarigen. Waar speelt een kind van 6 jaar mee?

Waarom LEGO Technic zo uniek is

De voordelen van LEGO huren voor scholen, kinderdagverblijven en BSO’s

De populairste LEGO sets: de top 10

De toekomst van LEGO: hoe technologie ons speelgoed beïnvloedt

Waarom Lego huren in plaats van kopen

Hoe lego omgaat met duurzaamheid

Voordelen LEGO voor ontwikkeling kinderen

De geschiedenis van LEGO: van houten speelgoed tot populaire bouwstenen

Ontvang onze BouwersHeld Micha, helemaal GRATIS thuisgestuurd! 🎉

Wees er snel bij, want onze bouwershelden vliegen de deur uit! ⏰