De 6 duurste LEGO sets ter wereld: van Taj Mahal tot Clumsy Hans

De 6 duurste LEGO sets ter wereld! LEGO is een van de meest populaire speelgoedmerken ter wereld en het is geen geheim dat sommige van hun sets behoorlijk prijzig kunnen zijn. Maar welke zijn de allerduurste LEGO sets ooit gemaakt? In dit artikel nemen we een kijkje naar de zes duurste LEGO sets ooit gemaakt, ben je klaar om te ontdekken welke LEGO sets de allerduurste zijn? Laten we dan beginnen!
Darth Vader Lego figure beside Stormtrooper

LEGO is een van de meest populaire speelgoedmerken ter wereld en het is geen geheim dat sommige van hun sets behoorlijk prijzig kunnen zijn. Maar welke LEGO sets zijn het duurst? In dit artikel nemen we een kijkje naar de zes duurste LEGO sets ooit gemaakt.

Laten we beginnen met nummer zes: de Taj Mahal.

Deze iconische Indiase mausoleum is nu verkrijgbaar als LEGO set voor een prijs van €2500. Met maar liefst 5922 stukjes is dit een van de grootste LEGO sets ooit gemaakt en het resultaat is prachtig. De set is zorgvuldig ontworpen om het origineel zo nauwkeurig mogelijk te repliceren, met inbegrip van de prachtige marmeren zuilen en de indrukwekkende koepel.

Op de vijfde plek staat de Han Solo op zijn Tauntaun (mini versie).

Deze set, die €2700 kost, is gebaseerd op de klassieke Star Wars-scène waarin Han Solo zijn Tauntaun gebruikt om Luke Skywalker te redden van de kou op de planeet Hoth. De set bevat niet alleen de Tauntaun en Han Solo-minifiguur, maar ook een kleine versie van de Echo Base-uitkijkpost.

Op de vierde plek staat de LEGOLAND Inside Tour Piper Airplane 2012.

Deze set, die €3500 kost, werd alleen verkocht tijdens speciale LEGOLAND Inside Tour-evenementen en is daarom erg zeldzaam. Het bevat een gedetailleerde replica van een Piper Airplane, compleet met werkende propellers en een interieur met zitplaatsen voor passagiers.

Op de derde plek staat de TMNT Antonio’s Pizza-Rama.

Deze set, die €3700 kost, is gebaseerd op de Teenage Mutant Ninja Turtles-tekenfilmserie en bevat een gedetailleerde replica van Antonio’s Pizza-Rama, de favoriete hangout van de turtles. De set bevat ook minifiguren van alle vier de turtles, evenals Shredder en Splinter..

Op de tweede plek staat de HC Andersen’s Clumsy Hans (2015).

Deze set, die €6800 kost, is gebaseerd op het bekende sprookje van Hans en de Grote Tovenaar van het Meer. De set bevat een gedetailleerde replica van het kasteel van de Grote Tovenaar, evenals minifiguren van Hans, de Grote Tovenaar, en andere personages uit het sprookje. De set is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zorgvuldig ontworpen om het originele verhaal zo nauwkeurig mogelijk te repliceren.

Op de eerste plek staat de Ultimate Collector’s Millennium Falcon.

Deze set, die €10000+ kost, is een ultieme verzamelitem voor Star Wars-fans en bevat een zeer gedetailleerde replica van de Millennium Falcon, compleet met werkende laserkanonnen en interieur met zitplaatsen voor het bemanning. De set bevat ook minifiguren van alle belangrijke personages uit de originele Star Wars-trilogie

TECHNIC

4X4 Mercedes-Benz Trial Truck

4x4 Mercedes Benz Truck

Maar waarom zijn sommige LEGO sets zo duur? Er zijn een aantal redenen waarom sommige LEGO sets duurder zijn dan andere. Ten eerste zijn sommige sets gebaseerd op populaire franchises, zoals Star Wars of Teenage Mutant Ninja Turtles, wat de prijs kan verhogen vanwege licentiekosten. Ten tweede bevatten sommige sets meer stukjes dan andere, wat de prijs kan verhogen vanwege de extra kosten van het maken van al die stukjes.

Samengevat zijn dit de zes duurste LEGO sets ooit gemaakt: de Taj Mahal, de Han Solo op zijn Tauntaun (mini versie), de LEGOLAND Inside Tour Piper Airplane 2012, de TMNT Antonio’s Pizza-Rama, de HC Andersen’s Clumsy Hans (2015) en de de Ultimate Collector’s Millennium Falcon. Hoewel deze sets behoorlijk prijzig zijn, zijn ze ook prachtig gedetailleerd en zullen ze een waardevolle aanvulling zijn op elke LEGO-verzameling.

Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen van deze LEGO sets niet constant zijn en dat ze ongeveer zo duur zijn. Dit betekent dat de prijzen van deze sets kunnen fluctueren afhankelijk van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, verkoopprijs van de winkel of verkoper, en eventuele kortingen of aanbiedingen.

Wij hebben de LEGO sets niet in ons assortiment, benieuwd naar onze sets?

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

Wat voor soort LEGO is er? Overzicht van LEGO Thema’s

LEGO Bouwtips en Technieken voor Gevorderden: Breng je Bouwskills naar een Hoger Niveau!

De beste LEGO-sets voor beginners

Ontdek de 10 grootste LEGO-sets ooit!

Waar kan ik LEGO huren? Bij de BouwersBende!

De LEGO Pac-Man Set, een Ode aan de Arcade Klassieker

De 6 duurste LEGO sets ter wereld: van Taj Mahal tot Clumsy Hans

De top 10 meest populaire LEGO-thema’s van het moment

Wat is de duurste LEGO set ter wereld?

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

60 jaar McLaren: vier het met een unieke LEGO-set

Speelgoed voor 12 jarigen. Waar spelen 12 jarigen mee?

Hoe vind je een nieuwe hobby? Laat de BouwersBende je helpen met LEGO

Speelgoed voor 10 jarigen. Waar speelt een kind van 10 jaar mee?

LEGO STEM-onderwijs: hoe kun je LEGO gebruiken om kinderen te inspireren om te leren over wetenschap, technologie, engineering en wiskunde?

Bouw het indrukwekkende LEGO Camp Nou stadion van FC Barcelona 10284

LEGO Star Wars: een eindeloos universum vol creativiteit en mogelijkheden

De tien beste LEGO sets voor volwassenen: van Harry Potter tot de Eiffel Tower

Hoe LEGO Ninjago tot leven komt: van LEGO-steentjes tot Ninjago-helden

Speelgoed voor 6 jarigen. Waar speelt een kind van 6 jaar mee?

Waarom LEGO Technic zo uniek is

De voordelen van LEGO huren voor scholen, kinderdagverblijven en BSO’s

De populairste LEGO sets: de top 10

De toekomst van LEGO: hoe technologie ons speelgoed beïnvloedt

Waarom Lego huren in plaats van kopen

Hoe lego omgaat met duurzaamheid

Voordelen LEGO voor ontwikkeling kinderen

De geschiedenis van LEGO: van houten speelgoed tot populaire bouwstenen

Ontvang onze BouwersHeld Micha, helemaal GRATIS thuisgestuurd! 🎉

Wees er snel bij, want onze bouwershelden vliegen de deur uit! ⏰