De 6 duurste LEGO sets ter wereld: van Taj Mahal tot Clumsy Hans

De 6 duurste LEGO sets ter wereld! LEGO is een van de meest populaire speelgoedmerken ter wereld en het is geen geheim dat sommige van hun sets behoorlijk prijzig kunnen zijn. Maar welke zijn de allerduurste LEGO sets ooit gemaakt? In dit artikel nemen we een kijkje naar de zes duurste LEGO sets ooit gemaakt, ben je klaar om te ontdekken welke LEGO sets de allerduurste zijn? Laten we dan beginnen!
Darth Vader Lego figure beside Stormtrooper

LEGO is een van de meest populaire speelgoedmerken ter wereld en het is geen geheim dat sommige van hun sets behoorlijk prijzig kunnen zijn. Maar welke LEGO sets zijn het duurst? In dit artikel nemen we een kijkje naar de zes duurste LEGO sets ooit gemaakt.

Laten we beginnen met nummer zes: de Taj Mahal.

Deze iconische Indiase mausoleum is nu verkrijgbaar als LEGO set voor een prijs van €2500. Met maar liefst 5922 stukjes is dit een van de grootste LEGO sets ooit gemaakt en het resultaat is prachtig. De set is zorgvuldig ontworpen om het origineel zo nauwkeurig mogelijk te repliceren, met inbegrip van de prachtige marmeren zuilen en de indrukwekkende koepel.

Op de vijfde plek staat de Han Solo op zijn Tauntaun (mini versie).

Deze set, die €2700 kost, is gebaseerd op de klassieke Star Wars-scène waarin Han Solo zijn Tauntaun gebruikt om Luke Skywalker te redden van de kou op de planeet Hoth. De set bevat niet alleen de Tauntaun en Han Solo-minifiguur, maar ook een kleine versie van de Echo Base-uitkijkpost.

Op de vierde plek staat de LEGOLAND Inside Tour Piper Airplane 2012.

Deze set, die €3500 kost, werd alleen verkocht tijdens speciale LEGOLAND Inside Tour-evenementen en is daarom erg zeldzaam. Het bevat een gedetailleerde replica van een Piper Airplane, compleet met werkende propellers en een interieur met zitplaatsen voor passagiers.

Op de derde plek staat de TMNT Antonio’s Pizza-Rama.

Deze set, die €3700 kost, is gebaseerd op de Teenage Mutant Ninja Turtles-tekenfilmserie en bevat een gedetailleerde replica van Antonio’s Pizza-Rama, de favoriete hangout van de turtles. De set bevat ook minifiguren van alle vier de turtles, evenals Shredder en Splinter..

Op de tweede plek staat de HC Andersen’s Clumsy Hans (2015).

Deze set, die €6800 kost, is gebaseerd op het bekende sprookje van Hans en de Grote Tovenaar van het Meer. De set bevat een gedetailleerde replica van het kasteel van de Grote Tovenaar, evenals minifiguren van Hans, de Grote Tovenaar, en andere personages uit het sprookje. De set is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zorgvuldig ontworpen om het originele verhaal zo nauwkeurig mogelijk te repliceren.

Op de eerste plek staat de Ultimate Collector’s Millennium Falcon.

Deze set, die €10000+ kost, is een ultieme verzamelitem voor Star Wars-fans en bevat een zeer gedetailleerde replica van de Millennium Falcon, compleet met werkende laserkanonnen en interieur met zitplaatsen voor het bemanning. De set bevat ook minifiguren van alle belangrijke personages uit de originele Star Wars-trilogie

TECHNIC

4X4 Mercedes-Benz Trial Truck

4x4 Mercedes Benz Truck

Maar waarom zijn sommige LEGO sets zo duur? Er zijn een aantal redenen waarom sommige LEGO sets duurder zijn dan andere. Ten eerste zijn sommige sets gebaseerd op populaire franchises, zoals Star Wars of Teenage Mutant Ninja Turtles, wat de prijs kan verhogen vanwege licentiekosten. Ten tweede bevatten sommige sets meer stukjes dan andere, wat de prijs kan verhogen vanwege de extra kosten van het maken van al die stukjes.

Samengevat zijn dit de zes duurste LEGO sets ooit gemaakt: de Taj Mahal, de Han Solo op zijn Tauntaun (mini versie), de LEGOLAND Inside Tour Piper Airplane 2012, de TMNT Antonio’s Pizza-Rama, de HC Andersen’s Clumsy Hans (2015) en de de Ultimate Collector’s Millennium Falcon. Hoewel deze sets behoorlijk prijzig zijn, zijn ze ook prachtig gedetailleerd en zullen ze een waardevolle aanvulling zijn op elke LEGO-verzameling.

Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen van deze LEGO sets niet constant zijn en dat ze ongeveer zo duur zijn. Dit betekent dat de prijzen van deze sets kunnen fluctueren afhankelijk van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, verkoopprijs van de winkel of verkoper, en eventuele kortingen of aanbiedingen.

Wij hebben de LEGO sets niet in ons assortiment, benieuwd naar onze sets?

Iedere maand een LEGO set op de mat!

Lees meer

De top 10 meest populaire LEGO-thema’s van het moment

Wat is de duurste LEGO set ter wereld?

De top 5 LEGO Technic sets: van 4×4 Mercedes Truck tot Mclaren F1

LEGO Metaverse: Een Samenwerking Tussen LEGO en Epic Games

Ontdek de magie van Rivendell met LEGO The Lord of the Rings set 10316

Harry Potter-sets zorgen voor miljardenwinst LEGO na coronapandemie

Laat je gegevens achter en ontvang onze BouwersHeld Jorrit, helemaal GRATIS thuisgestuurd! 🎉

Wees er snel bij, want onze bouwershelden vliegen de deur uit! ⏰

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in jouw eerste maand! Meld je aan en ontvang de actiecode!

LEGO - Camp Nou - FC Barcelona

Ontvang Camp Nou in je eerste maand!

1. Klik hieronder op Word lid

 2. Kies een abonnement

3. Gebruik de actiecode: BARCELONA

4. Maak je inschrijving compleet en reken af!